perjantai 5. elokuuta 2011

Kolmen juuston piiras


Pohja:
125 g margariinia
1dl juustoraastetta
2 3/4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
0,5 dl vettä

Täyte:
1, 5 dl raejuustoa
1, 5 dl fetajuustokuutioita
1 dl juustoraastetta
3 munaa
1 punasipuli
1-2 dl aurinkokuivattua tomaattia pilkottuna
0,5 tl suolaa
ripaus mustapippuria

Sekoita pohjan ainekset käsin nyppimällä. Esipaista pohjaa 200 asteessa kymmenisen minuuttia. Tee sillä välin täyte. Sipulin ja aurinkokuivatun tomaatin tilalla/rinnalla voi käyttää mitä vain mieleistä raaka-ainetta, esimerkiksi vaikka basilikaa, ananasta tai laittaa lihaa, kalaa jne. Vain mielikuvitus rajana!

Kaada täyte esipaistetun pohjan päälle ja jatka paistamista niin kauan, että täyte on kauniisti ruskettunut ja hyytynyt.

4 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Nam. Tämä maistuisi varmasti salaatin seurana.

marsipaanitar kirjoitti...

Pioni: Nimenomaan! Joku ihana raikas vihersalaatti täydentää tätä voimakkaan makuista piirasta kyllä upeasti!

Karoliina / Kirjava kammari kirjoitti...

Kuulostaa ihanalta tällaisesta juustonystävästä!

Pyydän muuten jo nyt anteeksi, että kommenttini ovat aina tiukkapipolinjalla, mutta ne ovat vain omia pohdintojani, ei tyrkyttämisiä muille. Olen nimittäin harmitellut, kun en ole nähnyt raejuustosta vegeversiota tai edes luomuraejuustoa. Se on niin ihanaa herkkua! Cheezlyn vegejuustoa voisi raastaa tähän, ja fetajuusto on juustoista eettisimpiä, sillä lampaat ja vuohet elävät yleensä vähän lehmiä mukavammin.

Olen tosiaan ihan älytön juustonrakastaja, ja nyt on tehnyt tiukkaa, kun olen yrittänyt vähentää luomujuustonkin käyttöä reilusti sekä eettisistä että ilmastosyistä. Ja vähän kaloreiden takia myös. :)

marsipaanitar kirjoitti...

Karoliina: Ei ole tiukkapipoista eikä haittaa yhtään ;) Vaikka olen itse tällainen "sekasyöjä", koitan edes jossain määrin aina ajatella myös eettisyyttä, ilmastoa jne. Blogiani lukee useampi kasvissyöjä, niin siksikin on kiva saada aiheesta syvällisempiäkin pohdintoja ja vinkkejä ;)