sunnuntai 7. elokuuta 2011

Suklainen täytekakku


Pohja
7 munaa
2, 5 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
0,5 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Vaahdota huoneenlämpöiset kananmunat sokerin kanssa kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilän läpi sekoita varovasti vaahdon sekaan. Kaada n. 26cm vuokaan, paista 175 asteessa noin 40 minuuttia.

Täyte
500 maitorahkaa
3 dl vispikermaa
0,5 dl vaniljakreemijauhetta
0,5 dl sokeria
Ripaus mansikkatomusokeria
Tuoreita mansikoita 0,5 l

Vaahdota vispikerma, lisää loppuvaiheessa siivilän läpi vaniljakreemijauhe sekä mansikkatomua. Sekoita sokeri maitorahkaan ja lisää vaahtoon. Levitä täyte kostutetun kakkupohjan päälle melkein kokonaan, viipaloi tuoreet mansikat täytteen päälle. Levitä loppu täyte vielä päälle.

Kuorrutus
150 g margariinia
2,5 dl tomusokeria
1 dl vahvaa kahvia
300g tummaa suklaata ( käytän Brunbergin 150g levyjä)

Keitä vahva kahvi ja jätä pannuun kuumana. Vaahdota margariini ja tomusokeri. Pilko suklaa pieneksi ja sulata kuumaan kahviin. Anna jäähtyä hieman ennen kuin sekoitat margariinitomusokerivaahtoon. Kaada täyte kakun päälle ja levitä lastalla. Jähmettyy jääkaapissa, muttei kovetu samalla tavalla kuin pelkkä suklaakuorrutus.

5 kommenttia:

Karoliina / Kirjava kammari kirjoitti...

Aivan ihanan näköinen ja kuuloinen kakku! Minä en ole koskaan tehnyt itse täytekakkua, hih.

marsipaanitar kirjoitti...

Karoliina: Pakko todeta, että tämä on parhaimman makuisia kakkuja mitä olen tehnyt ja olen tehnyt niitä aika monia viimeisen viiden vuoden aikana ;)

Erika kirjoitti...

Kävin tässä tutkailemassa tarkemmin tätä ohjetta. Mites, kun noita tuoreita mansikoita ei enää juuri saa? Pakastetut eivät taida käydä..? Tuo kuorruttaminen arveluttaa ensikertalaista. Pitäisiköhän tyytyä johonkin varmempaan ratkaisuun? Juhlat nousevat lauantaina ja menua tässä suunnittelen :)

marsipaanitar kirjoitti...

Erika: Tässä kun ei täytteessä käytetä liivatteita, niin en käyttäisi pakastemansikoita. Mansikat ovat kuitenkin aika isoja ja sulaessaan niistä tulee paljon sitä nestettä, niin se tekee tällaisesta täytteestä herkästi aika löllön sitten. Pakastevadelmat (kotimaiset) sen sijaan eivät "vetistä" niin paljon, niitä voisi käyttää tilalla.

Tuo kuorruttaminen ei ole vaikeaa, kunhan vain saa tuon kuorrutteen tehtyä. Kunhan se on hieman jäähtynyt, alkaa vain valuttamaan kakun päälle ja lastalla levittelee. Se on pitkään niin notkeaa, että sitä voi siinä kakun päällä ja reunoilla hyvin tasoitella. Eikä sen tarvitse minun mielestä edes olla niin kauhean tasaisin tuon päälisen.

Sinällään tämä ei ole minusta vaikea kakku. Tekee kakkupohjan ja täyte on helppo, kun ei tule liivatteitakaan mukaan.

Erika kirjoitti...

Piti käydä jo aiemmin kiittämässä vinkeistä täytteen ja kuotturramisen suhteen. Ohje on tulostettuna ja pääsee testaukseen jossain vaiheessa. Tällä kertaa turvauduin loppujen lopuksi turvallisesti tuttuun kakuntekijään ja keskityin itse kodin juhlakuntoon laittamiseen ;)