perjantai 27. tammikuuta 2012
Miilunpolttajan spagetti
Sain aikanaan työn ohella ruokamestarin ammattitutkintoa suorittaessani erään hurmaavan Valion keittokirjasen, Aloittelevan Amorin keittokirjan. En ole vuosiin muistanut edes koko kirjan olemassaoloa kaapissani kunnes pari viikkoa sitten kaivoin sen varta vasten esille. Yksi suosikkireseptini kirjassa on tämä Miilunpolttajan spagetti, tutummin ehkä Spaghetti alla carbonara.
Annoksia 3-4, valmistusaika n. 30 minuuttia
1 pkt Amerikan pekonia ( 170g)
2 munaa
2 dl kuohukermaa
mustapippuria myllystä
suolaa (voit lisätä jo spagetin keitinveteen)
n. 300g spagettia
Jos haluat, voit myös lisätä valmiin annoksen päälle pastajuustoa raastettuna
Leikkaa pekoni saksilla pieniksi paloiksi ja ruskista pannulla omassa rasvassaan. Keitä spagetti juuri ja juuri kypsäksi ohjeen mukaan. Vatkaa munien rakenne rikki kulhossa, lisää kerma. Valuta spagetti siivilässä ja siirrä se esim. teflonkattilaan. Yhdistä siihen ensin pekoni ja sitten muna-kermaseos, lisää rouhittua mustapippuria. Kuumenna varovasti samalla sekoittaen, kunnes munaseos hieman hyytyy. Älä kuumenna liikaa, ettei ruoka mene liian kuivaksi. Tarjoile heti!
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
3 kommenttia:
Nam, tämä on hyvää! Voiskin tehdä seuraavan kerran spagetin kanssa tätä, eikä aina jauhelihakastiketta:)
Kuulostaa ja näyttä tosi hyvälle. Millähän sitä saisi muksut tykkäämään spagetista? Ei millään jaksaisi tehdä toista ruokaa muksuille!
Amma: Meillä ainakin tästä tuli heti hitti lapsilla :)
Pioni: Syökö muksut teillä siis edes makaroonia vai onko ongelma juuri tuo spagetin "malli"? Jos jälkimmäinen, rakettispagetti voisi olla helpompi syötävä lapsille. Minäkin kyllä pilkon kuopuksulle lautasella suurimman osan spageteista ja jätän vain muutamia, mitä saa sitten itse "imaista" suuhun pitkänä :)
Lähetä kommentti