tiistai 24. marraskuuta 2009

Punaviinisuklaakakku


Kotivinkin Jouluherkut lehdessä oli ohje punaviinisuklaakakusta. En ole mikään varsinainen punaviinin ystävä, mutta varsinkin näin joulun alla kiinnosti kovasti kokeilla sitä osana leivontaa. Jo pelkkä taikina maistui aika herkulliselta ja uunista pian tullut tuoksu oli kerrassaan huumaava! Ja maku on jo suorastaan taivaallista!!En ole tainnut ikinä tehdä näin hyvänmakuista kahvi/maustekakkua, melkein menee jopa tuon englantilaisen tiikerikakun ohi tämä:) Kakku on ehkä hieman työläämpi tehdä, mitä kahvikakut yleensä, koska tähän vatkataan valkuaisvaahto mukaan taikinaan.

200g voita
2,5 dl sokeria
4 kananmunaa
3,5dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
2 tl kaakaojauhoa
1 dl tummaa suklaata rouheena (Käytin Brunbergin tummaa suklaata)
2 dl punaviiniä ( Käytin JP Chenettiä)
( Sekä itse lisäsin 0,5 dl kultaisia eli vaaleita rusinoita)

Voitele n. 2 litran kakkuvuoka. Sekoita vehnäjauhojen sekaan leivinjauhe ja mausteet. Lisää rouhittu suklaa jauhoseokseen. Erottele valkuaiset keltuaisista ja vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri, lisää keltuaiset yksitellen joukkoon voimakkaasti samalla vatkaten. Lisää vuorotellen punaviiniä ja jauhoseosta voisokerivaahdon joukkoon. Lopuksi kääntele esim nuolijalla varovasti valkuaisvaahto mukaan. Paista 180 asteessa noin tunti, keskiritilällä. Ja ohjeen mukaan tämä kakku vain paranee ja maku voimistuu säilytettäessä. Yksinkertaisesta peruskahvikakun ulkonäöstä ei voi arvata, miten uskomaton makuelämys tämä kakku on!

7 kommenttia:

Kardemamma kirjoitti...

Mielenkiintoinen resepti. Mä en kans oikein punaviinistä tykkää, mutta kyllä se ruuassa menee. Pitänee ostaa pullo punkkua :)

piipa kirjoitti...

Erittäin mielenkiintoista !!!

Mari kirjoitti...

Nysse siis tuli! Ja HETI kokeilemaan, onkin punkunjämä tuolla sopivasti...

Mari kirjoitti...

Tosi hyvää tuli! Voita ei ollut ihan tarpeeksi, joten pitin sit suklaata enemmän ;) Punaviini oli jo parhaat hetkensä nähnyt, mutta eipä kakussa taida makuun vaikuttaa tuo seikka.

Kaneli maistuu varin voimakkaasti, ehkä aavistuksen vähennän sitä seuraavaan kakkuun - niin, siis tätähän on tehtävä LISÄÄ :)

Mari kirjoitti...

äh, ässssiä puuttui taas tekstistäni kun ei meinaa toimia näppäimistö... ehkä pointti löytyy kuitenkin ;)

Kaisa kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Jenni kirjoitti...

Minäkin kokeilin tätä kakkua. Tuoreeltaan en oikein tykännyt mutta nyt kun on pari päivää muhinut niin on ihan hyvää mutta ei kuitenkaan mitään suurta suosikkia tullut mutta en muutenkaan ole kyllä mikään kuivakakku-ihminen :D Aina pitää kuitenkin kokeilla kaikkea uutta :)