sunnuntai 21. helmikuuta 2010

Aura-päärynäpiiras


Yksi lemppari ruokakirjoistani on Valion julkaisema " Aura- kiihkeä kyllä", kirjanen. Rakastan Aura-juustoa sekä myös monia muita hyviä sinihomejuustoja. Kuitenkaan ei ole tullut kokeiltua koskaan yhdistää Auraa makeaan leivonnaiseen ja nyt vihdoin päätin korjata sen erheen, ja voin sanoa: kyllä kannatti! Kokeilin kirjasta Aura-päärynäpiirasta, joka oli todella nopea ja helppo myöskin tehdä.

Pohja:
75g voita
1/2 dl sokeria
1 muna
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia

Täyte:
2dl ruokakermaa
3 munaa
n. 150 Aurajuustoa muruina/pieninä paloina
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1tl inkivääriä
2 tlk päärynänpuolikkaita

Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Vatkaa muna joukkoon ja lisää kuivat aineet, sekoita tasaiseksi. Leivät taikina voidellun noin 28cm piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Sekoita keskenään kerma, munat, aura, sokerit sekä inkivääri ja kaada pohjan päälle. Valuta päärynät ja viipaloi, nostele siivut pohjan ja täytteen päälle viuhkaksi. Paista 200 asteessa noin 30-40 minuuttia. Jos tarjoilet uunilämpinänä, lisukkeeksi sopii hyvin kermavaahto, vaniljajäätelö jne, mutta kylmänä tämä on kyllä erityisen herkkua ihan sellaisenaan.

1 kommentti:

Katja / Lumiomena kirjoitti...

Kuulostaa tosi herkulliselle. Tykkään syödä päärynää Auran kanssa (oikeastaan aina, kun ostan Auraa, ostan myös päärynöitä), mutta tuollaista piirakkaa en ole koskaan kokeillut.