sunnuntai 28. helmikuuta 2010

Kiilteen teko kakun päälle

Hyydytettyihin kakkuihin saa mukavasti juhlavuutta ja vaihtelua tekemällä kiilteen kakun päälle. Kokoan tähän itse hyväksi katsomani keinot saada kiille onnistumaan kuvien kera. Seuraavat seikat olen huomannut kiilteen teossa tärkeiksi:

-Täytteen pitää olla riittävän hyytynyt ja napakka, ettei kiilleneste laitettaessa sitten herkästi ns. uppoa täytteen sisään tai tee ikävän näköisiä koloja
-Mikäli et käytä ns. reunakalvoja hyydytettyjen kakkujen teossa, on erityisen tärkeää katsoa täytteen levitysvaiheessa, että täyte on levitetty kunnolla kiinni irtopohjavuoan reinoihin. Mikäli täytteen ja reunan väliin jää rakoja, kiille valuu herkästi niistä alas ja tekee kakusta sotkuisen näköisen sekä voi myös kostuttaa liikaa pohjaa.
-Joko pelkkä neste tai sileä sose, niin kiilteen pinta jää kauniin näköiseksi. Vauvojen piltit ovat siemenettömiä, sileitä soseita ja oikein oivia tähän tarkoitukseen.
-Kiilleneste pitää kaataa varovasti täytteen päälle, jotta se ei sekoitu täytteeseen. Tässä voi käyttää apuna lusikkaa, kuten alla olevassa kuvassa näkyy
- Riittävästi liivatetta, jotta kiille hyytyy kunnolla! ( Esimerkiksi n.4dl nestettä& sosetta suurin osa & 4 liivatetta)
-Kun kiille on hyytynyt kakun päälle, irroitusvaiheessa mikäli vuoassa ei ole reunakalvoa, voit ohuella & terävällä veitsellä ensin varovasti käydä reunat läpi ennen vuoan reunan irroittamista.

4 kommenttia:

Laura kirjoitti...

Jes, tää ohje on hyvä!

Nimim. yhden kakun liian kuumalla kiilteellä pilannut... ;D

Katja / Lumiomena kirjoitti...

Kiitos tästä ohjeesta! Olen vain pari kertaa kokeillut kiilteen tekemistä enkä ole ollut ihan tyytyväinen, nyt voisin harjoitella :)

marsipaanitar kirjoitti...

Laura: Rohkeasti vain kokeilemaan! Tuokin on tosiaan aika tärkeää, ettei se kiilleneste saa olla kuumaa!

lumiomena: Harjoittelu tekee mestarin;) En minäkään tuon kanssa vielä kyllä mestari ole, mutta yleensä onnistuu jo mukavasti tuo kiille.

johanna h kirjoitti...

Ihana ja kiitti ohjeesta. Mistä tuo kiillepäällinen on tehty? Mie olen haaveillut tekeväni hopeatoffeesta, mut ilmeisesti ne on poistunu myynnistä kokonaan. Toinen on sitten Kick-karkit.

Aaah. okei huomasinkin ohjeen alempana =) Ihanaa pääsiäiset odotusta ja terkkuja.